Vandaag geopend van 10.00 uur tot 23.30 uur.
Thermen Goirle de sauna met de mooiste beauty en wellness faciliteiten in de directe nabijheid van Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven

Veelgestelde vragen

Elos is een nieuwe methode om duurzaam te ontharen. Natuurlijk kan het zijn dat je vragen hebt. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is Elos?
Wat gebeurt er tijdens de Elos behandeling?
Is de Elos behandeling veilig?
Wat gebeurt er na de behandeling?
Wat zijn de voordelen van de Elos behandeling?
Zijn de resultaten permanent?
Is de behandeling pijnlijk?
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Slaat de behandeling bij iedereen aan?

Wat is Elos?
Elos is een unieke combinatie van bipolaire radiofrequentie (RF) met lichtenergie. Beiden zijn gelijktijdig actief tijdens de behandeling. Elos verwijdert haar met álle huid- en haarkleuren dus óók blond, grijs en vlassig haar. Elos is wetenschappelijk getest door dermatologen en plastisch chirurgen.

Wat gebeurt er tijdens de Elos behandeling?
Op het te behandelen gebied wordt een gel aangebracht om ervoor te zorgen dat de energiepuls diep de huid kan binnendringen. De puls kan als licht tintelend worden ervaren. In een fractie van een seconde worden alle aanwezige haarzakjes in het behandelde gebied uitgeschakeld.

Is de Elos behandeling veilig?
De ingebouwde impedantiemeter zorgt ervoor dat er geen overbehandeling kan plaatsvinden. Het handstuk is voorzien van een geïntegreerde koeling, zodat de huid tijdens de behandeling gekoeld wordt. Elos is minder belastend voor de huid, omdat er meer gebruik wordt gemaakt van de bipolaire RF en minder van de lichtenergie.
Het is belangrijk dat de cliënt zich aan de richtlijnen m.b.t. zongedrag en medicatie houdt. Bij twijfel kunt u met uw Elos-specialist overleggen.

Wat gebeurt er na de behandeling?
Onmiddellijk na de behandeling kan de huid licht rood kleuren en licht opgezwollen zijn. Deze reactie verdwijnt meestal binnen een paar uur. Het behandelde haar zal zich geleidelijk naar buiten werken en uitvallen.

Wat zijn de voordelen van de Elos behandeling?
De Elos-behandeling is geschikt voor alle huidskleuren en alle haarkleuren: dus ook blond, grijs en vlassig haar. Het gehele lichaam kan met Elos behandeld worden.

Zijn de resultaten permanent?
Elos-behandelingen resulteren niet in permanente haarverwijdering. Pas op voor de term “permanent”. Er is geen enkel laser-, Elos- of flitslampsysteem (IPL) die deze claim mag voeren. De FDA (Food and Drugs Administration) heeft Elos en enkele laser- en flitslampsystemen wél goedgekeurd voor de permanente reductie van haargroei. Dit betekent dat bij meer dan 90% van de kandidaten de behandeling een langdurige reductie van haargroei zal geven. Normaal gesproken zal het haar dat eventueel terugkomt, dunner en vlassiger zijn en kan er volstaan worden met een enkele behandeling om ook deze haarzakjes uit te schakelen.

Is de behandeling pijnlijk?
De gevoeligheid kan per behandelgebied verschillen; de Elos-puls kan als licht tintelend worden ervaren. De behandeling is minder pijnlijk in vergelijking tot harsen of elektrische epilatie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De behandeling is alleen effectief als het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Op enig moment zullen, afhankelijk van de locatie, ongeveer 25% van de haren zich in deze groeifase bevinden. Dit betekent dat tijdens elke behandeling maximaal 25% van de actieve haren wordt uitgeschakeld. Met elke behandeling zal de haargroei dus verminderen. Zodra voldoende overgebleven haren de actieve groeifase hebben bereikt, zal een nieuwe behandeling worden uitgevoerd. Afhankelijk van het behandelgebied zullen er gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Slaat de behandeling bij iedereen aan?
Het succes van de behandeling kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de overgang. De hormoonhuishouding kan tijdens deze periode het effect van de behandeling verstoren. Medicatie kan ook de uitkomst van de behandeling beïnvloeden. Soms zullen er meer behandelingen nodig zijn dan gemiddeld en soms zal zelfs het gewenste eindresultaat niet bereikt kunnen worden. In ongeveer 8 à 9% van de gevallen zal de behandeling niet aanslaan. Wetenschappelijk is aangetoond dat voor blonde en grijze haren een slagingspercentage van 60% geldt. Uw Elos-specialist kan u hierover informeren.