Vandaag geopend van 10.00 uur tot 23.30 uur.
Thermen Goirle de sauna met de mooiste beauty en wellness faciliteiten in de directe nabijheid van Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven

Nieuws

Nieuws is er bij ons in geuren en kleuren. Groot nieuws, ditjes en datjes en minder belangrijk nieuws.... Via de website houden wij u op de hoogte. Een soort nieuwsdienst van Thermen Goirle. Actualiteiten kunt u zo op de voet volgen.


29 Maart 2018 Mike, go go go!

Verslag voorronde NK opgieten in Thermen Lomm

Met een gezonde spanning zijn we, (Mike,  Elvie, Kristy, Dolf, Edward en ik), zaterdag 24 maart in stijl naar Lomm gereden. Mike stond in Thermen Lomm in de voorronde van het NK opgieten voor saunameesters.

Mooi

Thermen Lomm ziet er erg mooi en verzorgd uit. We voelden ons ook meteen thuis. Het personeel was erg behulpzaam en aardig. De wedstrijdopgieting van Mike was gepand om 18.15 uur. Dus er was tijd om ook naar de andere saunameesters (5)  te gaan kijken.

Verkennen

Mike was eerder deze maand de cabine al gaan verkennen,  met  Anita. De opgietcabine is klein en de kachel staat dicht op de gasten. Maar goed een beetje saunameester  kan in elke cabine opgieten. Mike had alle tijd om zich voor te bereiden. Hij wist waar wij waren, als hij iets nodig had.

Thee

Rond 17.30 uur zijn we samen aan de voorbereidingen van zijn opgieting begonnen. We hadden al olong thee gemaakt,  een thee die veel in Japan wordt gedronken. Na Mike zijn opgieting konden de gasten van deze thee genieten. We hebben ook een tafeltje ingericht met Japanse attributen. Zag er leuk uit.

Stem

We hadden wel een KLEIN probleempje… Mike was de hele week al ziek en vanaf donderdag ook echt zijn stem kwijt. Tja, wat nu… De oplossing was nabij, Kristy ( ook een beetje stemproblemen vanwege het knippen van haar amandelen), zou het praatje vooraf aan de opgieting doen. Probleem opgelost.

Meesterlijk

De opgieting van Mike was in één woord fantastisch. De gasten waren enthousiast, vooral de publieksjury, gezien de punten die Mike van hun kreeg. Veel gasten van Thermen Goirle hebben de wedstrijd opgieting , the Japan garden al gezien tijdens het oefenen. Die waren toen ook enthousiast.

Zoals u weet is erbij thermen Goirle zaterdag 7 april de laatste voorronde en dan op naar de halve finale. Deze vinden plaats op 14 en 15 april in Thermen Woudfennen, Joure.

Klasse

Mike we zijn supertrots op jou, je hebt Thermen Goirle nu al op de kaart gezet. Voor de halve finale zeggen wij, GO GO MIKE

25 April 2017 Koning Willem Alexander ziet Abraham

Tilburg is the place to be. 27 april viert koning Willem-Alexander hier zijn vijftigste verjaardag. Wees getuige van een bijzondere koningsdag. Ga mee op zoek naar koning Willem-Alexander in Thermen Goirle. Want Abraham zie je maar eens in je leven in de sauna.

8 Maart 2017 Opgietdag voorrondes NK opgieten: kampioenen in aantocht

 Mike


Liefhebbers van de hogere opgietkunde opgelet: zaterdag 18 maart is Thermen Goirle the place to be
. Onze medewerker Mike zal deze dag ook meedoen aan de voorrondes. Hij staat om 11.30u ingepland. Ook voor de kampioenschappen van 2017 maken we gebruik van twee juryrapporten voor de vakjury en een juryrapport voor de publieksjury. Tijdens de wedstrijd sessie bestaat de vakjury uit vier juryleden en een jurycoach. De juryleden vullen het vakjury rapport in en de jurycoach het rapport randvoorwaarden. Vanuit het publiek worden zeven gasten uitgenodigd om hun waardering te geven voor de sessie die ze gaan bijwonen. Het hoogste en laatste cijfer worden daaruit verwijderd waarna er vijf cijfers overblijven.

26 Januari 2017 Tip bij een winterdip!

Vergeet de blue mondays en onthoud Thermen Goirle. Daar kom je iedere winterdip te boven. Neem bijvoorbeeld de biosauna met kleurentherapie. Da’s goed voor de balans van je lichaam. En warmte is weer weldadig voor je afweersysteem. Lees onderstaande tips over winterdips en je vergeet dat het winter is.

• Kleurentherapie sauna’s geven je lichaam de kans haar balans terug te vinden. Wist je dat bijvoorbeeld de kleur groen harmoniseert en daarnaast tevredenheid, rust en ontspanning brengt?  En wat dacht je van de kalmerende werking van blauw? Het is de kleur van de vrede en zorgt voor diepe ontspanning.

• De warmte in een sauna helpt je lichaam meer afweerstoffen te produceren wat weer een positief effect heeft op je  afweersysteem.

• Het saunabaden zorgt er tevens voor dat je lichaam als het ware wordt “schoongespoeld”; stofwisselingsresten en stoffen die na ziekteprocessen zijn blijven hangen worden afgevoerd en maken plaats voor ‘verse’ lichaamseigen stoffen.


• De sauna heeft een stimulerende werking op de aanmaak van endorfine; een lichaamseigen stof, die de geest ontspant en een gevoel van welzijn geeft. 

 winterdip?

25 Augustus 2016 Op de huid.

Tips van Thermen Goirle

Water
Wist je dat huidcellen voor 70% uit water bestaan? Regelmatig een glas water drinken kan geen kwaad. Het zorgt dat je organen schoon blijven. En dat zie je terug in je huid.

In laagjes
Hoe help je een droge huid? Smeer de hele dag door dunne laagjes crème. Dan krijgt de huid de tijd om de crème goed op te nemen. Dat werkt beter dan één keer de volle laag.Scrub

Help je huid een handje en ga scrubben. Je scrubt je huid glad door wekelijks dode huidcellen te verwijderen. Gebruik voor je gezicht een speciale gezichtsscrub. Gevoelige huiddelen zoals hals, oksels en bij je ogen mag je nooit scrubben.

24 Augustus 2016 Sneeuwpret met Omroep Brabant.

Omroep Brabant was op bezoek bij Thermen Goirle. En hoe! Het interview met Hans Pompe is inmiddels uitgezonden op de radio. Ook voor filmliefhebbers is er goed nieuws. Thermen Goirle The Movie vindt u hieronder.

 

22 Juni 2016 Mijn Verhaal.

Iedere gast beleeft Thermen Goirle op een eigen manier. Meestal met een persoonlijk verhaal. Zoals die van Ineke, gast van het eerste uur in Thermen Goirle.

Hallo Hans,
 
Gefeliciteerd!!
Bijgaand mijn verhaal.
 
Vanaf het eerste begin was ik gast bij "thermen Goirle". Mijn kinderen hadden hun eerste
sauna-ervaringen bij Thermen Goirle en zijn nu nog steeds sauna-fan..!

Het was de ultieme plek om te ontspannen, ook alleen, gewoonweg om tot rust komen... Totdat ik borstkanker kreeg en de plek waar ik me altijd zo veilig had gevoeld moest betreden met een borst ...

Ik moest een drempel over, maar heb allerlei kadootjes ervaren! Samen met vriendinnen de eerste keer, die me er doorheen hielpen en met een waggelende borst minder in het bubbelbad..:))

Maar ook de nogal gezette mevrouw die in de infra rood zat en geruststellend tegen me zei:
"Naar jou zullen ze ook wel kijken, dat doen ze naar mij ook, dat doen ze naar iedereen die afwijkt... Trek het je niet aan!"

En ik kwam er een lotgenoot tegen die jaren later een prachtige reconstructie had en me de contactgegevens gaf van haar chirurg in Breda, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds blij om ben...!

Veel goede herinneringen en ik kom ze maandag a.s graag weer eens ophalen!

Hartelijke groet, Ineke

15 Juni 2016 Goed verhaal. Luister en huiver.

Sommige gasten zijn geboren vertellers. Om van te smullen, al die mooie en vrolijke herinneringen aan onze thermen. Lees bijvoorbeeld over slippers die plotseling weggelopen zijn, eenkennige handdoeken en onwillig toiletpapier. Elk verhaal heeft een glimlach.

Slippers
Mijn partner en ik waren op een zondag bij jullie boven in de rustruimte gaan liggen, in die heerlijke kussens.
We waren weggedoezeld en na een tijd waren we weer naar beneden gegaan. Maar waar waren onze slippers?
Alles afgezocht. Iemand anders had onze slippers meegenomen en buiten neergezet bij het bubbelbad.
We hebben er wel om kunnen lachen en hebben andere slippers gekocht om dit te voorkomen.
Mijn partner was een keer vergeten om zijn slip uit te doen. Hij zag dit pas toen we gingen douchen.
Dat zijn leuke momenten om aan terug te denken.

L van Schijndel

Versieren
Een paar jaar geleden zat ik met een vriendin lekker te relaxen in het voetenbadje. Ik had mijn witte handdoek omgeslagen. Er kwam een naakte, nogal aantrekkelijke man voorbij gelopen, ik keek hem na. Even later kwam hij terug en stapte direct op me af. Hij zei: ‘Volgens mij heb jij mijn handdoek!’ Waarop ik nogmaals naar mijn witte handdoek keek, bloosde, maar toch echt zei dat het mijn handdoek was... Ik was even helemaal perplex. Dat was natuurlijk een versiertruc! Goed geprobeerd ;)

Millanie Meuwissen

Russisch
Een aantal jaren terug deed ik mee aan een opgiet, gegeven door een “Russische” dame. Op het einde zwierde ze ijs door de cabine. In haar euforie was ze wat tehevig. De kom vloog door de lucht en kwam tegen mijn schouder terecht. Ze was aangedaan. Ter compensatie gaf ze mij een massagebeurt, wat ik heel lief vond. Maar wat nog grappiger was, waren al die gasten die bezorgd om mij waren en met mij meeleefden. Zo voelde ik mij die dag een kleine BV.

Groetjes Ann Daems

Snorkelen
Het grootste deel van de 25 jaar thermen zijn wij al klant, maar wat we twee jaar geleden zagen hadden we nog niet eerder meegemaakt.

Vlak voor de zomervakantie waren we aanwezig op een zonnige dag toen we ineens wat raars zagen in het zwembad buiten. Twee pijpjes kwamen boven het water uit. Aan de rondtrekkende beweging daarvan te zien rees al snel het vermoede dat het hier om twee snorkels ging. En ja hoor. Even later kwamen een man en vrouw boven water. Beiden met een duikbril en bijbehorende snorkel, strak om hun gezicht.... Hilarisch.

De man was zijn vrouw kennelijk snorkelinstructie aan het geven als voorbereiding op hun zomervakantie.

Nadat wij en enkele personeelsleden eerst hartelijk gelachen hadden werd het echtpaar gevraagd de snorkelles toch maar te staken. Mogelijk was niet iedereen gediend van het feit dat zij onder water vrij zicht hadden.....

Rob en Nancy Luijten

Zoontje: mijn mooiste herinnering aan Thermen Goirle
Op zondag is het familiedag. Na de geboorte van mijn zoontje nam ik hem als baby gewoon mee in de Maxi Cosi. Terwijl ik zelf heerlijk kon ontspannen lag hij lekker te slapen in de schaduw van het boompje op het grasveld. En waar borstvoeding geven in het openbaar nog wel eens opzien kan baren, was dat hier doodnormaal. Op zonnige zondagen in 2007 was Thermen Goirle voor ons het paradijs op aarde!

Groet,
Liesbeth de Wijs

Bekende
Door rugklachten van mijn man zijn wij jaren geleden begonnen met saunabezoek. In het begin gingen we ver weg en hoopten we maar geen bekenden tegen te komen.

Daarna gingen we steeds dichter bij huis. Gelijk bij de eerste keer bij bezoek in Goirle was het raak. Roept er iemand “hallo” poedelnaakt staand vanuit de jacuzzi…..(sjit) een bekende….
Gelukkig hadden wij onze badjas aan….(Toch nog verlegen)…

Eens moet de eerste keer zijn en dat was bij jullie!
Vergeet ik nooit meer

Gr.
Angelique van Dongen

Toiletpapier
Ik was een paar jaar geleden met twee vriendinnen naar de sauna in Goirle. Na een toiletbezoek bleek ik nog een toiletpapiertje tussen mijn billen te hebben. Mijn vriendinnen lagen in een deuk toen zij het zagen.Weet niet hoe lang ik hiermee heb gelopen.Maar schaamde mij dood. Wij vergeten dit nooit meer.Tevens wordt er tegenwoordig nog altijd gezegd, Toos geen papiertje meer tussen je billen.

Groetjes Toos Beekers

3 Mei 2016 Thermen Goirle 25 jaar jong.

Thermen Goirle 25 jaar jong


Thermen Goirle schrijft geschiedenis. We gaan terug naar het jaar 1991. De ambities waren er. Maar de verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wie had ooit gedacht dat hier een van de mooiste thermen van Nederland zou komen te staan? Het aantal bezoekers liegt er niet om. Een bezoek aan Goirle staat garant voor een geweldige dag. Zo ongeveer alles wat je je maar wensen kunt, vind je hier. Van hamam tot sneeuwcabine. Goirle is the place to be. Welkom.

7 November 2015 Natuurlijke rijping. De kazen van Thermen Goirle


De kazen van Thermen Goirle

Het lekkerste uit de regio vindt u bij Thermen Goirle. Neem bijvoorbeeld de Goudse boerenkaas van kaasboerderij de Leyendaeler uit Goirle. Puur natuur uit het Goirlese Leydal, waar de zwartbonte stamboekkoeien naar hartenlust kunnen grazen. In het pakhuis ondergaan alle kazen een natuurlijke rijping.

De Leydendaeler is al jaren onze kaasleverancier voor broodjes en tosti’s. Ook de Goolse Zachte, de Rooie Fik en de kruidenkazen zijn niet te versmaden. U vindt ze op ons kaasplankje. Wees welkom in de boerderijwinkel.

Openingstijden boerderijwinkel

wo.  13.30-18.00 uur

do.   13.30-18.00 uur

vrij.  10.00-18.00 uur

zat.  10.00-16.00 uur

www.leyedaeler.nl

21 Juli 2015 Thermen Goirle komt op stoom met groene energie

Thermen Goirle doet nieuwe energie op. Groene energie om precies te zijn. Vanaf nu wordt dit sauna- en wellnesscentre opgewarmd met groene stroom. En dat is goed nieuws voor saunaliefhebbers die het milieu een warm hart toedragen.

Zonnepanelen

De nieuwe energievoorziening is letterlijk het zonnetje in huis. Met maar liefst 840 dunne zwarte panelen is Thermen Goirle niet alleen geheel zelfvoorzienend maar ook jarenlang verzekerd van een groen rendement.

Primeur

Thermen Goirle gaat voor duurzaam en is in Nederland de eerste thermen die helemaal draait op groene stroom. Het is opnieuw een investering in duurzaamheid. Sinds geruime tijd betrekt het sauna- en wellnesscentre ook al water uit eigen bron. Goirle heeft alles in huis om zelf stroom op te wekken.

Waar gaat u nieuwe energie opdoen?

22 April 2015 Nieuwe chef-kok Thermen Goirle

Mag ik me even voorstellen?

Even voorstellen: Werner van Loon

Ik ben Werner van Loon en uw nieuwe chef-kok bij de Thermen Goirle. Na een ruime ervaring als (chef) kok in de horeca in Tilburg en omgeving, ben ik terecht gekomen in HET wellness centrum van midden Brabant. Ik ben zeer gecharmeerd van de persoonlijke en gemoedelijke sfeer die in deze sauna aanwezig is. Samen met het keukenteam zijn we van plan een nieuwe weg in te slaan, die aansluit bij de wellness en het veranderde tijdsbeeld.
Wij zullen eerlijke en pure gerechten gaan serveren, waarbij het product centraal zal staan. De menukaart zal 5 keer per jaar aanpassingen krijgen . Bovendien hebben we wekelijks nieuwe gerechten buiten onze kaart, waarbij we rekening houden met wat er in het seizoen voor handen is. Ondanks dat de filosofie van de keuken iets zal veranderen, willen we graag dat Thermen Goirle een gemoedelijke plek blijft om te vertoeven. Mocht u iets bijzonders willen, u kunt altijd vragen naar het keukenteam en wij zullen proberen zo goed mogelijk uw wens  te vervullen.  
Ik hoop u snel te mogen begroeten bij Thermen Goirle!

Met culinaire groeten,
Werner van Loon

27 Januari 2015 Opgietweekend!

zaterdag 7 en zondag 8 maart:
Speciaal opgietweekend Thermen Goirle!

Bent u toe aan ontspanning en wilt u eens echt verwend en verrast worden? Kom dan naar het opgietweekend van Thermen Goirle!

•    Ieder uur een (thema)opgieting;
•    Meerdere klankschalensessies;
•    Meerdere opgietingen met berkentakkenmassage (Vihta’s);
•    Verschillende andere specials!

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij ons opgietweekend!

Team Thermen Goirle

17 Maart 2014 Nieuw Himalaya kristalzoutsteen- en 90°C cabine


himalaya

Himalaya kristalzoutsteen cabine

Ontspannen bij een behaaglijke temperatuur, rustgevend licht met Indiase sferen en druppelend zout water. De hoge zoutconcentratie werkt heilzaam op de luchtwegen. Welkom in de Himalaya kristalzoutsteen cabine.

90 graden cabine

Voor de diehards onder onze gasten
Even een saunabad nemen op een andere temperatuur, je zinnen verzetten, op nieuwe gedachten komen. Onze nieuwe 90 °C cabine inspireert. U vindt de cabine naast onze nieuwe Himalaya kristalzoutsteen cabine.

27 December 2013 Klankschalensessies

De klankschalensessie komt oorspronkelijk uit de Himalaya. Al duizenden jaren worden klankschalen door de monniken gebruikt om uit te drinken, uit te eten en om door middel van een klankschalenritueel te mediteren. In Thermen Goirle gaan wij aan het eind van de herfst beginnen met het geven van klankschalensessies. In deze Herfstweek geven wij u vast een voorproefje. Een klankschalensessie is een diepe ontspanningssessie, waarbij verschillende schalen met verschillende toonhoogten worden aangeslagen. Deze schalen produceren klanken die lang door blijven klinken en trillingen die het water in uw lichaam, 70% van uw lichaam, aan het trillen brengt. Door het gebruik van prachtige rustgevende muziekinstrumenten wordt u in een nog diepere ontspanning gebracht.

Doordat iedereen bij de klankschalensessie persoonlijk een korte, innerlijke massage ontvangt met de klankschalen, is beperkt toegang bij deze sessie, waardoor we genoodzaakt zijn met een reserveringssysteem te werken. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Zorg dat u erbij bent! Telefonisch reserveren voor deze sessies is niet mogelijk.

9 December 2012 20 jaar gastvrijheid

Voor saunaliefhebbers is Thermen Goirle een begrip. Zeker in Midden-Brabant. De Thermen heeft onlangs zijn twintigste verjaardag gevierd en kan zich verheugen in een groeiend aantal gasten. Bezoekers uit de wijde omgeving leggen graag aan voor een rondje. Zij voelen zich hier thuis. De faciliteiten mogen er zijn, evenals de ambiance.

Thermen Goirle timmert aan de weg en de wensen van de bezoekers staan centraal. Meegaan met je tijd is niet voldoende, lijkt het motto. Vooruitlopen op nieuwe ontwikkelingen is eerder het devies.

Onlangs zijn de laatste verbouwingen afgerond. Wie de sauna binnengaat verkeert in subtropische sferen en waant zich in een andere wereld. Kleuren, materialen en de indeling onderstrepen dit gevoel. Het badhuis op zich is al een ervaring. En dan staat u nog maar aan het begin van de oase. Want Thermen Goirle is erop ingericht om de dag even de dag te laten. Net alsof je op vakantie bent.

8 Juli 2011 Nieuw in Thermen Goirle: Hamam massages

Thermen Goirle beschikt nu ook over een schitterende Hamam ruimte.

In dit “Turkse badhuis” kunt u zich heerlijk laten masseren.

U kunt kiezen uit drie massages:

Mini Hamam massage (30 minuten) voor € 35,50

Klassieke Hamam massage (45 minuten) voor € 47,50

Deluxe Hamam massage (60 minuten) voor € 62,50

Bij alle behandelingen wordt het gehele lichaam gescrubt, zodat de dode huidcellen verwijderd worden. Vervolgens wordt het lichaam ingezeept met olijfzeep. Bij de Klassieke Hamam massage worden rug, nek en schouders gemasseerd met schuim. En bij de Deluxe Hamam massage worden ook de benen, voeten en het hoofd onder handen genomen. Zo’n massage met korting pakt altijd goed uit. Reserveren kunt u ter plekke (let op: vol is vol) of telefonisch 013 534 19 49.