Vraag en antwoord

Over de sauna bestaan nogal wat vragen. Over hygiëne bijvoorbeeld. Over zwangerschappen. Over temperatuur. Over van alles en nog wat. Bij deze de antwoorden op veelgestelde vragen.

Verhoogt sauna je natuurlijke weerstand?

Ja, door wekelijks naar de sauna te gaan wordt je weerstand aanzienlijk verhoogd. De temperatuurswisselingen harden als het ware je lichaam. Door te zweten worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Je bent beter bestand tegen diverse ziekten.

Wat is het effect van sauna op stijve, overwerkte en vermoeide spieren?

De warmte van de sauna bevordert je bloedsomloop. Daardoor verbranden er afvalstoffen en krijgen je spieren zuurstofrijk bloed. Zo herstellen ze zich sneller.

Kun je in de sauna ontstressen?

Sauna helpt je ontspannen. Je lichaam komt er tot rust door de dagelijkse stress uit te zweten. Na een bezoek voel je je herboren.

Welke gevolgen heeft sauna voor je huid?

Sauna zorgt voor een mooie, frisse huid. Door te transpireren worden je poriën gereinigd. Dode huidcellen laten los. Door de verhoogde bloedcirculatie krijgt de huid natuurlijke voedingsstoffen aangevoerd. Met een mooie teint en een goede textuur als resultaat.

Hoe hygiënisch is het in de sauna?

Voor iedere sauna gelden strenge regels op het gebied van hygiëne. Zo wordt het water gecontroleerd door de Provincie, met MARK als uitvoerend orgaan. Alle wettelijke normen en de voorschriften worden strict nageleefd. Je kunt veilig en wel een saunabad nemen.

Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Als je je goed voelt, kun je altijd naar de sauna. Gedurende de eerste drie maanden is voorzichtigheid geboden. Daarna kun je weer gewoon je rondjes maken, afhankelijk van hoe je je voelt en wat je gewend bent. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Kan gemasseerd worden als ik zwanger ben?

Dit mag tot 36 weken indien u geen complicaties heeft zoals bekkeninstabiliteit of zwangerschapsdiabetes. Tevens moet u op uw zij kunnen liggen tijdens de massage.

Wat heb je allemaal nodig?

Om een saunabad te nemen heb je tijd nodig. Minimaal twee uur. Thermen Goirle biedt je overigens vele mogelijkheden om gerust een hele dag door te brengen. Daarnaast heb je 2 badlakens nodig om op te zitten of te liggen, om je af te drogen en een badjas en badslippers.

Hoe warm wordt het in de saunacabine?

Dat hangt van de cabine af. Er zijn cabines met verschillende temperaturen. Je kunt veelal kiezen uit 60 °C of 90°C.

Wat is een aufguss/opgieting?

Aufguss is een van oorsprong Oostenrijkse traditie. Het betekent letterlijk opgieten, en de uitwerking ervan is zeer bijzonder. Tijdens een Aufguss wordt water met een etherische olie op een hete saunakachel gegoten. Vooraf wordt uitgelegd welke geur er opgegoten gaat worden en wat de uitwerking daarvan is. Na het opgieten, wappert de saunamedewerker de hete damp (met de geur) door de ruimte. Het is de bedoeling dat men extra gaat zweten en met behulp van geuren nog meer ontspant.

Zijn er badkledingdagen?

Nee. Wij hebben geen badkledingdagen.

Hoe bouw ik een rondje op?

Ieder saunabezoek begin je met douchen. Neem een voetenbad als warming up voor het eigenlijke werk. Ben je lekker op temperatuur, ga dan de sauna in. Na het verblijf in de sauna, eerst (koud) douchen en dan neem je een dompelbad om af te koelen. De rustruimte is het eindpunt van je rondje. Daarna begin je weer van vooraf aan. Zie hiervoor de routekaart

Hoe vaak kun je gaan?

In principe kun je iedere dag naar de sauna gaan. Maar eens in de veertien dagen is eveneens goed. Dan bouwt je lichaam weerstand op en profiteer je van alle uitwerkingen.

Kan ik bij Thermen Goirle kolven?

Ja dat is mogelijk. Wij hebben een ruimte met stopcontact beschikbaar en u kunt de melk naderhand afgeven. Deze bewaren wij voor u in de koeling en krijgt u mee wanneer u weer naar huis gaat.